Aegon PPI – Pensioen abonnement

Aegon heeft een eigen Premie Pensioen Instelling genaamd Aegon Pensioenabonnement. Hiermee bieden ze een pensieonregeling aan, die innovatief, gemakkelijk en betaalbaar is.

Het schept bovendien vertrouwen dat Aegon een sterk bekend merk is en al veel ervaring heeft op de pensioenmarkt. Het was dan ook geen verrassing dat Aegon zo snel een Premie Pensioen Instelling gerealiseerd heeft.

Aegon PPI – Pensioenabonnement

Het pensioenabonnement is een transparant pensioenproduct. Aegon laat precies zien hoe hoog de kosten zijn en wie welk deel van de kosten betaalt. Zo wordt precies duidelijk gemaakt wat de kosten zijn voor de werkgever en wat de kosten zijn voor de werknemer.

Daarnaast biedt Aegon werknemers ook bepaalde garanties bij de opbouw van het pensioen. Zo krijgen de nabestaanden een volledig nabestaandenpensioen bij het onverhoopt overlijden van de betreffende werknemer.

Maar niet alleen bij overlijden, ook bij onverhoopte arbeidsongeschiktheid biedt Aegon zekerheid. Aegon zet dan namelijk de pensioenopbouw geheel of gedeeltelijk voort afhankelijk van het arbeidsongeschiktheidspercentage).

Hoe gaat de pensioenopbouw precies in zijn werk?

De deelnemer belegt individueel met een eigen beleggingsrekening. Hij of zij kan hierbij een keuze maken uit Life Cycle Beleggen of Vrij beleggen. Bij de eerste variant belegt Aegon voor de deelnemer. Dit doet Aegon natuurlijk wel op basis van zijn of haar persoonljke risicoprofiel. Bij de andere optie kan de deelnemer zelf beleggen, waarbij hij/zij de keuze heeft uit door Aegon geselecteerde beleggingsfondsen.

Wanneer de pensioendatum bereikt is gebruikt de deelnemer aan de Aegon PPI het opgebouwde saldo op zijn beleggingsrekening om ergens een levenslange pensioenuitkering aan te schaffen. Hierbij is de deelnemer niet verplicht om dit bij Aegon te doen.

De precieze hoogte van de uitkering van het pensioen is vooraf niet gegarandeerd. Hier zijn namelijk verschillende elementen van invloed op, zoals de marktrente en het uit beleggen opgebouwde saldo.

Werkgever voordelen Aegon PPI

Een premie pensioen instelling heeft natuurlijk alleen kans van slagen als er ook grote voordelen zijn voor de werkgever. Het Aegon Pensioenabonnement biedt werkgevers gemak, eenvoud en inzicht.

Het Aegon BeheerNet geeft werkgevers online volledig inzicht. Ook kunnen ze hier eenvoudig de pensioengegevens beheren en muteren, zoals het aanmelden van nieuwe deelnemers, doorgeven van salarismutaties of waardeoverdrachten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *