Jan Willem Hoitsma bestuurder PPI Brand New Day

Brand New Day heeft dankzij een Joint Venture met ASR ook een Premie Pensioen Instelling. Na iets meer dan een jaar na de oprichting van hun Premie Pensioen Instelling telt deze PPI al meer dan 400 werkgevers.

Om verdere groei te realiseren heeft Brand New Day Jan Willem Hoitsma benoemd als commercieel directeur en als bestuurder van de PPI. Jan Willem Hoitsma was al langer werkzaam binnen de verzekeringsbranche. Hiervoor was hij salesmanager bij Zwitserleven. Hij moet dus voor verdere groei van de Premie Pensioen Instelling van Brand New Day zorgen.

Posted in Nieuws | Leave a comment

Rabobank en PGGM komen ook met PPI

Het hing al lange tijd in de lucht, maar nu is het officieel. De PGGM en Rabobank hebben van De Nederlandsche Bank toestemmming, oftewel een vergunning, gekregen voor de uitvoering van een PPI, Premie Pensioeninstelling. Ze kunnen nu dus daadwerkelijk van start en zo hebben we er weer een nieuwe speler bij op de PPI markt.

De samenwerking lag voor de hand. De Rabobank heeft een uitgebreide (zakelijke) klantendatabase, waaraan ze via de PPI stichting collectieve pensioenregelingen gaat aanbieden. Ze neemt de voorkant (de adviesrol) voor haar rekening, terwijl PGGM de achterkant voor haar rekening neemt. Hiermee bedoel ik de administratie en de beleggingsstrategie.

Rabobank heeft voor de uitvoering van de PPI ook een rol weggelegd voor Robeco (vermogensbeheer)en Interpolis (verzekeringen).

Posted in Nieuws | Leave a comment